8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, la locuințele mai multor persoane care fac obiectul cercetării în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În zilele de 19, respectiv 20 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 2/3 mai, 5 bărbați ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale din Târgu Mureș, unde ar fi imobilizat și agresat fizic, cu un corp contondent, un angajat al societății.

Ulterior, ar fi pătruns în incinta firmei, de unde ar fi sustras cabluri din cupru și mai multe unelte electrice, pe care le-ar fi transportat cu o autoutilitară sustrasă din interiorul societății comerciale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 23.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la data de 19 mai, față de cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, toți din Târgu Mureș, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, în cursul zilei de ieri, cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentSub 500 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2
Articolul următorCaravana vaccinării în mediul rural, la start în județul Mureș