Astăzi, poliţiştii din Mureș efectuează 7 percheziții, în județul Mureș, într-un dosar penal de evaziune fiscală, în domeniile comerțului, construcțiilor și transporturilor. Prejudiciul cauzat este de peste 100.000 de lei. 2 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2014, reprezentanţii unor firme din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu o altă societate de tip ,,fantomă” şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Obiectele de activitate ale societăților implicate sunt comerțul cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule, comerțul cu ridicata al mașinilor pentru industria minieră și construcții,  activități de realizare a softului la comandă,  exploatare forestieră,  transporturi rutiere de mărfuri și salubritate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la peste 100.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentBilanț coronavirus 21 octombrie: 4.848 cazuri noi și 69 de decese
Articolul următor100% TU DECIZI! Victor Paul Dobre, din șantierul naval, propulsat în funcția de prefect