Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în urma mai multor percheziții domiciliare, efectuate în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de furt calificat. 

La data de 16 decembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Râciu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuințele unor bărbați bănuiți de furtul mai multor ovine.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada aprilie-decembrie, cei în cauză ar fi sustras peste 250 de oi și 200 de miei, de pe o pășune, situată pe raza comunei Pogăceaua. 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 170.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost identificate peste 65 de ovine, susceptibile a proveni din săvârșirea faptei.

În baza probatoriului administrat, față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 45 și 63 de ani, din comunele Ceuașu de Câmpie și Pogăceaua, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale. 

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, specialiști criminaliști, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentAdeverință pentru toți românii care se vaccinează împotriva COVID-19
Articolul următor24 de şoferi din Mureş au rămas fără permise de conducere, într-o singură zi