Cei aproape 780 de poliţişti, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, peste 560 sunt de la structurile de ordine publică, 160 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, peste 290 de patrule auto, de siguranţă publică, vor acționa pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 15 autospeciale, dintre care 10 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe 16 trenuri de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Articolul precedentBrazi confiscați, la Miercurea Nirajului și Târnăveni
Articolul următorBurse interesante pentru studenții mureșeni