Poliţiştii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat o acţiune pe linia circulației materialalului lemnos precum și pe linia transportului și comercializării pomilor de Crăciun.

În zona pieţei agro-alimentarede pe raza localităţii Miercurea Nirajuluia fost identificat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş, care deținea într-o autoutilitară, un număr de 66 pomi de Crăciun, specia brad, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora. Prin urmare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată , materialul lemnos, respectiv cei 66 pomi de Crăciun, specia brad, în valoare de 1650 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Tîrgu Mureș.

De asemenea, a fost depistat în trafic pe raza municipiului Târnăveni, un bărbat, de 27 ani, din localitatea Luduș, care transporta cu o autoutilitară, un număr de 33 pomi de Crăciun, din speciile brad și molid, pentru care nu a putut prezenta aviz de însoțire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată, materialul lemnos, în valoare de 850 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Târnăveni.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor  Silvice, au efectuat și  o altă acțiune, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase. Cu acest prilej, la o societate comercialădin localitatea Luduş, s-a constatat faptul că, în perioada iulie- decembrie a.c., aceasta a expediat materiale lemnoase, din diferite specii şi sortimente, cu mai multe avize de însoţire, din locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienţei legale, pentru care nu a prezentat justificări obiective.

În urma celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, o cantitate de 274,50 metri cubi material lemnosîn valoare de 30.731 lei, fiind confiscată valoric, în baza aceleaşi legi.

Articolul precedentVIDEO: 21 decembrie 1989, la Tîrgu Mureș. Ziua în care au murit 6 oameni
Articolul următor780 de poliţişti mureşeni la datorie de Crăciun, suplimentar față de dispozitivul curent