Ambasada Republicii Slovenia din România a înmânat Crucii Roşii din România o donaţie de 8.000 de euro din partea reprezentanţilor Asociaţiei Crescătorilor de Hamei din Republica Slovenia – acolo unde erau angajaţi muncitorii români care şi-au pierdut viaţa în accident – şi care, imediat după accidentul din 22 mai, din Ungaria, a adunat fonduri pentru cei 13 copii din judeţul Mureş care şi-au pierdut unul sau ambii părinţi.

Ambasadorul Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, a declarat vineri, la Tîrgu Mureş, în cadrul ceremoniei de predare a ajutoarelor, că adevăratele relaţii dintre două state nu se petrec în sfere înalte, ci se întâmplă între oamenii obişnuiţi.
Diplomatul a precizat că Slovenia este o ţară cu două milioane de locuitori, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi că muncitorii români, victime ale acelui accident rutier, “nu au fost nişte străini, nu au fost doar nişte lucrători exemplari, ei au fost membri ai comunităţii locale, ai familiei slovene”.
sursa: Agerpres
Articolul precedentCristian Chirteș (PNL): “Viktor Orban, dormi liniștit! Dragnea lucrează pentru tine”
Articolul următorSe sistează apa potabilă! Restanțe de aproape jumătate de milion de lei, la opt Asociații de Proprietari din Tîrgu Mureș.