Guvernul a adoptat recent o Ordonanță de Urgență, prin care Liceul Teologic Romano- Catolic din Tîrgu Mureș vor avea un director și un Consiliu de Administrație provizorii, prin numire directă semnată de ministrul Educației, pentru o perioadă de maximum 6 luni, până la demararea unui concurs pentru ocuparea funcției. 
 
Aceeași Ordonanță prevede că se suspendă limitele minime de funcționare pentru școlile teologice, care puteau avea personalitate juridică numai dacă aveau minimum 300 de elevi sau 150 de copii de creșă și grădiniță.
 
Măsura Guvernului a stârnit reacția Partidului Național Liberal.
Senatorul liberal de Mureș, Cristian Chirteș, a făcut o declarație acidă, în urma ordonanței emisă de Executiv: Viktor Orban, dormi liniștit! Dragnea lucrează pentru tine. Liceul Teologic Romano Catolic din Tîrgu Mureș are cale liberă de la Viorica Vasilica Dăncilă. DIRECT, INDIFERENT, EXCLUSIV: nu știam că Viorica Vasilica știe atât de multe cuvinte în limba română. Când e vorba de împlinirea trocului PSD-UDMR, se pare că vocabularul Vasilicăi se îmbunătățește. Atenție la scadență!”, a spus Cristian Chirteș.
Articolul precedentMureș: Investiții pentru spațiu muzeal și centru de cercetare
Articolul următorAjutoare din Slovenia pentru urmașii accidentului din Ungaria