Fuziunea universităţilor de Medicină și Farmacie și “Petru Maior” din Tîrgu Mureș este atacată dur de președintele UDMR. 

Kelemen a spus că “la Tîrgu Mureș, coordonatorii secţiei maghiare a UMF se pregătesc să atace decizia senatului universităţii şi hotărârea de guvern în contencios administrativ, iar UDMR le va susţine decizia.”

Kelemen a avut întâlniri cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, în care și-a arătat nemulțumirea față de ultimele măsuri ale ministrului Educației, cerând schimbarea acestuia. 

Rămâne de văzut dacă Dragnea va asculta de Kelemen și va impune desființarea proaspetei entități universitare de la Tîrgu Mureș.

Utilitatea acesteia a fost subliniată chiar de fostul ministru al Educației, Liviu Pop: “La Tîrgu Mureș au format cea mai mare universitate de medicină din ţară. Politicul nu se poate opune în faţa autonomiei universităţilor. Dincolo de toate nemulţumirile, cred că ar trebui să continuăm să facem o politică a şcolii, şi nu politică în şcoală”, a a adăugat Pop.

Guvernul României a emis joi, 13 septembrie, o hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017, prin care Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Tîrgu-Mureş este înfiinţată prin fuziunea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Tîrgu-Mureş şi Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Tîrgu-Mureş.

Articolul precedentUDMR cere schimbarea ministrului Educaţiei
Articolul următorCei mai buni paramedici din România sunt mureșeni