Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit vizita didactică a unui grup de studenţi masteranzi ai programului de studiu Farmacie din cadrul Facultății de Medicină a Universității din Liège, Belgia. Studenții au fost însoţiţi de cadre didactice ale universităţii.

Este pentru a doua oară (prima vizită a avut loc în anul 2012) când studenţii farmacişti din Liège aleg ca destinaţie pentru excursia lor didactică Târgu Mureş, respectiv Compania Farmaceutică Sandoz şi UMFST.

Deşi scurt, timpul petrecut împreună a avut un impact deosebit asupra ambelor părţi şi a permis un schimb de idei privind învăţământul şi cercetarea farmaceutică în cele două centre universitare.

Programul a inclus vizitarea campusului universitar, a unor laboratoare de cercetare din cadrul CCAMF, dar și a noii infrastructuri de formare-cercetare a Facultăţii de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș, inclusiv Grădina Botanică. Ospitalitatea bine-cunoscută a Facultăţii de Farmacie concretizată şi prin activităţi în afara sferei informaţionale (cină tradiţională românească, punerea la dispoziţie a centrului SPA) i-a determinat pe studenţii belgieni să concluzioneze faptul că nu regretă decizia de a vizita România /Târgu Mureş, iar vizita efectuată a contribuit la îmbogăţirea lor din punct de vedere științific și cultural.

Articolul precedentPSD se promovează în Mureș cu fotografii fake
Articolul următorMUREȘ: Pregătiri pentru alegerile europarlamentare