Instituția Prefectului – Județul Mureș a organizat ședința de instruire a primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale pentru organizarea alegerilor europarlamentare.

Este pentru prima dată când în fața primarilor au fost prezenți toți membrii Comisiei tehnice județene Mureș pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European.

Primarii și secretarii au avut ocazia să discute cu specialiștii din fiecare instituție implicată orice problemă cu care s-au confruntat la alegerile anterioare și au primit pe loc soluțiile pentru depășirea dificultăților.

Din comisia tehnică fac parte prefectul, subprefectul și secretarul județului Mureș, reprezentanții următoarelor instituții: Direcția Județeană de Statistică Mureș, Administrația Județeană a Finanțelor Publice a județului Mureș, Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date și Evidență a Persoanelor Mureș, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș ”Col. Sabin Motora”, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Mureș, Autoritatea Electorală Permanentă, Filiala de Distribuție a Energiei Electrice – Electrica Distribuție Transilvania Sud Sucursala Mureș și Agenția Națională de Presă ”AGERPRES”.

La sfârșitul ședinței, reprezentanții administrațiilor publice locale au primit informații referitoare la ultimele noutăți legislative din domeniul agriculturii, finanțelor publice, fondului funciar, învățământului și protecției sociale.

”Le-am prezentat primarilor atribuțiile pe care le au cu privire la alegerile din 26 mai, începând cu întocmirea și tipărirea listelor electorale, punerea lor la dispoziția președinților secțiilor de votare, atribuțiile pe care le au în amenajarea secțiilor de votare, în aprobarea prin dispoziție a locurilor de afișaj și alte atribuții ale primarilor. Fiind o întâlnire cu toți primarii din județ, am discutat și aspecte care se referă la activitatea economică, socială și administrativă la nivel de județ și la nivelul unităților administrativ teritoriale, despre problema aprobării bugetelor în perioada imediat următoare, a realizării programelor de investiții în fiecare localitate, investiții care se referă la infrastructura locală, asfaltarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare, alte lucrări edilitare. S-au mai discutat aspecte legate de hotărârile pe care trebuie să le adopte legislativul local, cu privire la aprobarea rețelei școlare pentru anul 2019-2020, probleme de fond funciar, programele în agricultură și atribuțiile pe care le au primăriile în promovarea acestor programe și multe alte atribuții care revin unităților administrativ teritoriale”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Articolul precedentStudenți din Liège (Belgia), în vizită la Târgu Mureș
Articolul următorMUREȘ, ULTIMELE 72 DE ORE: Au fost prinși doi urmăriți național