Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de comiterea infracţiunilor de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, „producerea în orice mod, importul, (…) punerea în vânzare sau vânzarea unor mărfuri purtând menţiuni false privind (…) originea si caracteristicile mărfurilor, (….) în scopul de a induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi beneficiari” şi „folosirea unei firme, embleme sau ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim (…)”.

Din primele date obținute de către polițiști, a rezultat faptul că pe raza județului Mureș sunt comercializate produse contrafăcute, cercetările efectuate ducând la identificarea unui bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta ar fi achiziționat produsele contrafăcute de la persoane neautorizate, le-ar fi etichetat cu denumiri ale unor mărci cunoscute și protejate, mărfuri pe care ulterior le-ar fi distribuit pe raza județului, în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat peste 2.500 de litri de detergent în diverse ambalaje, precum şi autocolante care atestă activitatea infracţională.

În urma probatoriului administrat, bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Mureș.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureș sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mureș, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților.

Imagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentTop 8 ceaiuri pentru răceală și gripă – Tot ce trebuie să știi ca să ții boala departe
Articolul următorDe ce nu slăbești în ciuda tuturor eforturilor: 3 aspecte care trebuie să te preocupe