Simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, în perioada 22-28 iulie, se desfășoară acțiunea pentru prevenirea accidentelor, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

La nivel național Direcția Rutieră a Poliției Române va coordona acțiunea de verificare a respectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii vor opri în trafic autobuze, microbuze, autovehicule de transport persoane sau mărfuri și vor verifica șoferii profesioniști dacă respectă limitele vitezei legale, a purtării centurii de siguranță, funcționarea aparatului de tahograf , perioadele de conducere ori de odihnă, documentele obligatoriiale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatortilor de transport. În cazul transportatorilor de marfă se va verifica și fixarea corespunzătoare a transportului, greutatea admisă, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase

Articolul precedentAparatul de depistare a substanțelor psihoactive – primul rezultat pozitiv, la Târgu Mureș
Articolul următorȘoferul care a provocat accidentul mortal de pe Calea Sighișoarei avea 78 de ani