Campania de informare, educație și depistare a cancerului de piele a identificat, în Tîrgu Mureș, sute de probleme medicale.

Din totalul celor 234 de pacienți investigați la Clinica de Dermatologie (strada Gheorghe Doja, nr. 12) și la Policlinica II (bulevardul 1 Decembrie 1918), s-au identificat: 2 melanoame, 4 formațiuni tumorale maligne nonmelanocitare, 13 formațiuni tumorale premaligne, 173 de formațiuni tumorale benigne și 42 de nervi atipici.

„Asistăm la o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de tumori cutanate maligne în populație. Acest fapt se cauzează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației și lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate în general și a melanomului în special. De asemenea, lipsa simptomatologiei subiective în formele incipiente de boală determină o prezentare tardivă a pacienților la medicul specialist”, a declarat prof. dr. Silviu Horia Morariu, coordonatorul campaniei, citat de blog.umftgm.ro, într-un material semnat de Teodora Mîndru.

Campania este coordonată de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș, Societatea Română de Dermatologie, Asociația Medicilor de Familie Mureș și Liga Studenților din Tîrgu Mureș.

Proiectul „Sănătate pentru România”, care subsumează campania, este derulat de UMF Tîrgu Mureș în anul Centenarului Marii Uniri și continuă pe tot parcursul acestei veri. Consultațiile nu necesită bilet de trimitere de la medicul de familie.
Articolul precedentAvocații, notarii și executorii mureșeni – omagiu în Anul Centenar
Articolul următorProfesorii de sport din Mureș, picați la Definitivat