Consiliul Local al municipiului Târnăveni va discuta în ședința de joi, 26 iulie, Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Municipiul Târnăveni, Camera Executorilor Judecătoreşti Tîrgu Mureş, Camera Notarilor Publici Tîrgu Mureş și Baroul Mureș.

Documentul prevede realizarea, în parteneriat, a unui bust al lui Romul Boilă, în cadrul proiectului “Juriști mureșeni și Marea Unire”.

Romul Boilă s-a născut la Târnăveni, în familia judecătorului Zaharia Boilă și a fost o personalitate marcantă a vieții politice, culturale și universitare românești.

A participat la actul unirii de la 1 Decembrie 1918, unde a fost ales membru al Consiliului Dirigent Român.

A fost membru de seamă al Partidului Național Român, iar din 1926 al Partidului Național Țărănesc, deputat, senator, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității din Cluj, autor de studii în domeniul dreptului, membru în diferite societăți culturale și bancare.

Romul Boilă a fost căsătorit cu nepoata lui Iuliu Maniu. (foto)

Bustul lui Romul Boilă va fi dezvelit în municipiul Târnăveni, în 1 septembrie 2018, costurile de realizare a proiectului fiind suportate în mod egal de Camera Executorilor Judecătoreşti Tîrgu Mureş, Camera Notarilor Publici Tîrgu Mureş și Baroul Mureș.

Articolul precedentREȚINERE: A încălcat ordinul de protecție
Articolul următorALARMĂ: Tumorile cutanate maligne