Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în perioada 30 aprilie – 02 mai, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ.

 

S-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale dar și a riscului rutier. 

Polițiștii au fost prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție, nefiind înregistrate incidente.

De asemenea, poliţiştii au acționat și în centrele comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

Astfel, zilnic, în medie, peste 195 de polițiști mureșeni au fost la datorie, pe raza întregului județ, pentru siguranța comunității.

În perioada de referință, structurile de poliție au intervenit la peste 300 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 40 de infracțiuni, dintre care 15 contra persoanei, 16 contra patrimoniului și alte 8 la regimul rutier, 10 persoane fiind prinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 497 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 158.000 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, reținute 18 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale. 

Polițiștii mureșeni fac apel la responsabilitatea cetăţenilor, în ceea ce priveşte respectarea tuturor măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

Totodată, aceștia recomandă tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicțiile cu privire cu privire la deplasarea/libera circulație şi organizarea de evenimente private.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentPeste 41.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore
Articolul următor682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2