În dimineața zilei de 7 iunie, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiștii rutieri din Mureș au desfășurat o acțiune de verificare a siguranței transportului de persoane.

Au fost desfășurate activități de verificare a transportului rutier de persoane, precum și pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, pe principalele drumuri din județul Mureș.

Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel, au fost controlate 153 de autovehicule, 97 de conducători auto fiind testați alcoolscopic.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 4 sancțiuni conform H.G. 69/2012 și 18 sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, fiind constatată o infracțiune în flagrant delict la regimul rutier.

Exemple  

# În jurul orei 7.40, polițiștii Serviciului Rutier Mureș au depistat pe DN13 E60, în localitatea Corunca, un bărbat de 46 de ani, din județul Harghita, care efectua transport rutier de persoane, prin curse regulate.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta transporta într-un autobuz, 97 de persoane, cu 37 de persoane mai mult față de numărul locurilor înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului. În urma celor constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform H.G.69/2012, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

* * * # În jurul orei 7.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, în municipiu, un autoturism condus de un bărbat, de 49 de ani, comuna Livezeni.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

* * * 

# De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au depistat în trafic, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Târgu Mureș. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 4.205 lei, totodată fiind aplicată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

* * * 

# Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din comuna Glodeni. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea spitalicească în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentInformare meteo de vreme rea, în toată țara, până pe 10 iunie
Articolul următorEste oficial! UNTOLD se va organiza în perioada 9 – 12 septembrie 2021