Prefectul Mircea Dușa a declarat că, în vederea organizării referendumului din 6-7 octombrie, “de la bugetul de stat a fost alocată judeţului Mureş suma de 2.012.000 lei, din care 1.680.000 lei pentru indemnizaţii, 332.000 lei pentru cheltuieli materiale.”

Ceea ce înseamnă aproximativ o jumătate de milion de euro.

realitateademures.net a realizat un studiu informativ, din care putem afla ce se putea face cu acești bani.

De exemplu, cu 500.000 de euro, la Sebeș s-a modernizat o şcoală şi o grădiniţă, proiect care a reușit: amenajarea de săli de clasă pentru desfăşurarea învăţământului din ciclul primar şi gimnazial, crearea spaţiului necesar învăţământului preşcolar, modernizarea spaţiilor necesare desfăşurării tuturor activităţilor din procesul de învăţământ în bune condiţii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curţii şi terenului aferent şcolii, precum şi realizarea unei săli de sport.

Tot 500.000 euro au fost necesari și pentru Casa „Magic Home”, unde va fi finalizată construcţia unui centru care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora. Noul centru va avea o suprafaţă de 700 de metri pătraţi şi va putea găzdui între 25 şi 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an. 

500.000 de euro s-au investit la Hunedoara, pentru construcţia centrului de informare turistică, dotarea acestuia cu echipamentele necesare, precum şi realizarea unui site. Investiţia are ca scop principal promovarea potenţialului turistic, în vederea dezvoltării economice și creşterii numărului de turişti.

Reprezentantul Guvernului Dăncilă în județul Mureș, prefectul Mircea Dușa, spune, legat de referendumul din 6-7 octombrie că “pentru judeţul Mureş au fost alocate 528.074 buletine de vot (480.064 plus 10%, conform legii), 478.446 timbre autocolante, 2.800 de ştampile cu menţiunea ‘Votat’; toate acestea au fost asigurate de la nivel central. Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a confecţionat cele 568 de ştampile de control, a asigurat toate materialele necesare procesului electoral (rechizite, tipizate, tuşiere, tuş etc.)”, a arătat Mircea Duşa.

Articolul precedentFOTO: Cum poate să arate viitorul Tîrgu Mureș
Articolul următorSe amenajează intersecția de la Acățari!