Comisia disciplinară formată din decanii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFŞT) a audiat, în primele trei zile ale acestei săptămâni, profesorii care nu au respectat noul regulament privind examinările unitare, a comunicat rectorul universităţii.

Ancheta se referă în primul rând la profesorii secţiei maghiare, care în sesiunea din iarnă au refuzat să pună în aplicare decizia senatului, care prevedea examinări unitare pentru secţiile
cu predare în limba română, engleză şi maghiară.

Pe coridorul universităţii, aproximativ o sută de profesori şi studenţi au protestat împotriva măsurii şi s-au arătat solidari cu profesorii anchetaţi disciplinar.

Comisia de examinare formată din decanii celor trei facultăţi va realiza un raport despre cazul fiecărui cadru didactic audiat, iar în baza acestor rapoarte, senatul universităţii sau consiliile
facultăţilor vor decide asupra impunerii eventualelor sancţiuni, a declarat, pentru agenţia ungară de presă MTI, rectorul Leonard Azamfirei.

În opinia rectorului, faptul că mai mulţi profesorii şi studenţi s-au adunat în faţa sălii în care şi-a desfăşurat activitatea comisia disciplinară, nu a fost o manifestare a solidarităţii, ci o încercare de a exercita presiune.

În declaraţia dată la cererea MTI, profesorul Béla Szabó, şeful secţiei maghiare, a reamintit că înainte de începerea sesiunii, 127 de cadre didactice ale secţiei maghiare au semnat un document prin care au refuzat examinările unitare. Acesta a mai adăugat că profesorii au acceptat şi ca examinările să aibă loc în aceleaşi zile, cu întrebări de test de acelaşi nivel de dificultate, dar au considerat ca fiind inacceptabilă cerinţa ca întrebările de test de pe fişele de examinare în limba maghiară să fie identice cu cele în limba română sau engleză. Profesorul a mai specificat că, potrivit evidenţelor interne, 49 de cadre didactice de la secţia maghiară au
efectuat testările în baza unor subiecte proprii. Senatul universităţii a votat pentru iniţierea unor anchete disciplinare împotriva a 30 de profesori maghiari şi 5 profesori români.

Articolul precedentEscroc pe Internet. Un mureșean a fost reținut
Articolul următorICLĂNZEL: Reținuți pentru vânarea ilegală a unui cerb lopătar