Trei bărbaţi, dintre care un mureșean, au fost reţinuţi într-un dosar intrumentat de ofiţerii de crimă organizată, de la BCCO Piteşti. Mai mulţi agenţi economici au fost păcăliţi pe internet de suspecţi.

Păcăliţi pe internet, de infractori care ofereau spre vânzare lemne. Indivizii postau pe site-uri anunţuri prin care afirmau că vând lemne de foc sau pentru prelucrare. Mai mulţi agenţi economici s-au arătat interesaţi de ofertă. Ca să fie credibili, indivizii postau şi poze cu stive de lemne ce urmau a fi livrate. După ce încasau o parte din bani, nu mai trimiteau nimic. Astfel, au fost păcăliţi pe internet mai mulţi administratori de firme. Printre aceştia se numără şi un patron din Costeşti care a sesizat Poliţia. În acest fel cazul a ajuns în atenţia lucrătorilor BCCO Piteşti, informează realitateadearges.net

„Polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Coștesti, au reținut trei bărbați, cu vârste între 25 și 51 de ani, bănuiți de infracțiuni de fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din cursul anului 2018 până în prezent, cei trei ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerț on-line, douăsprezece persoane vătămate, reprezentate ale unor societăți comerciale din România. Acestea au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 66.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale, în ziua de 9 aprilie a.c., au fost efectuate trei percheziții la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Mureș si Buzău.
Cei trei au fost retinuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, Buzău, Alba Iulia, Ploiești și Dâmbovița. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza Informațiilor, ambele din cadrul I.G.P.R ” , se arată într-un comunicat de presă.

Bărbaţii reţinuţi se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti, în acest moment. Este vorba de un bărbat de 51 de ani, din Târgu Mureş, unul de 26 de ani, din Râmnicu Sărat şi altul de 25 de ani, tot din Râmnicu Sărat. Ei au păcălit agenţi economici din Argeş, Călăraşi, Teleorman, Timiş, Cluj şi Bucureşti.

Articolul precedentSighișoara frumoasă: toată vara, recitaluri în Cetate
Articolul următorAnchetă internă la UMFST. Profesori care nu au respectat examinarea unitară