Conducerea Grădinii Zoologice din Târgu Mureș a publicat un anunț prin care informează vizitatorii că este interzisă publicarea în mass media și pe rețelele de socializare, fără acordul conducerii, a fotografiilor realizate în cadrul complexului.

Anunțul a fost diseminat pe Facebook de cunoscutul fotograf târgumureșean Báthori Zsigmond. “Care este baza legală, prin care Conducerea Zoo Târgu Mureș poate să interzică folosirea fotografiilor făcute în Zoo in social media, fără acordul lor? Adică, după ce plătesc taxa de intrare, fac poze în Zoo, trebuie să merg la un ghișeu anume să îmi aprobe cineva, care din pozele făcute pot posta pe social media cu scopul de a populariza și pentru alții gradina zoologică din acest oraș?”, se întreabă Báthori Zsigmond.

Postarea a atras multe comentarii din partea utilizatorilor acestei rețele sociale: “Așa e și la castelul Peleș”, scrie un utilizator, în timp ce, într-o altă opinie, se precizează că “de exemplu în Ungaria nu poți folosi poze fără acordul lor, daca pe poze apar locuri, spații din grădina zoologică. Pe animale nu poti pune copyright.”

Un alt utilizator scrie că “Ei au pus afiș/anunț cu interzicerea postării. Cu această afișare sunt scutiți de multe probleme legale. În rest, nu îi interesează dacă faci poze sau nu.”

Postarea a primit și o propunere mai puțin obișnuită: „Am putea să ne strângem toți din Mureș într-o zi la pozat și după, cu toți deodată la conducere pentru verificat poze. Ca să respectam regula de vizitare Zoo…”

Concluzia o oferă autorul postării inițiale: “Acum mă gândesc, ce-ar fi să nu le mai postez pozele, fie le vând pe stock, fie fac cărți poștale din ele și le vând acelea… Că asta nu este interzis, nu?”

Articolul precedentDorin Florea, așteptat în ALDE, înainte de europarlamentare. Oprișcan nu mai vrea să candideze
Articolul următorUNIC ÎN EUROPA. Fotografia zilei, în rezervația de bujori de la Zau de Câmpie