Un mureșean de 26 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii SCCO Harghita, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Cel în cauză este bănuit că ar fi produs și comercializat zeci de kilograme de canabis, către persoane din România și Ungaria.

La data de 12 aprilie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, din județul Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, fapte prevăzute și pedepsite de art. 2 alin. 1 și  și art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

La data de 13 aprilie 2021, la solicitarea procurorului, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pe o perioadă de 30 de zile.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate până în prezent, s-a stabilit că inculpatul, în perioada 2020 – 2021, a inițiat în mod repetat culturi de cannabis indoor, la domiciliul tatălui său situat într-o comună izolată din județul Mureș și a comercializat drogurile, respectiv zeci de kilograme de cannabis, către persoane din Romania și Ungaria.

Pentru probarea activității infracționale, la data de 12 aprilie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, au efectuat două percheziții domiciliare, la care au fost identificate și ridicate părți componente ale unei instalații necesare pentru cultivarea cannabisului precum și cantitatea de aproximativ 1,5 kg fragmente vegetale de cannabis provenite dintr-o cultură anterioară.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Articolul precedentPrimele doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România
Articolul următorPremierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan