În ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, care se află sub oblăduirea părintelui arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul acestui așezământ monastic.

La finalul slujbei, preacuvioșii părinți ieromonahi Macarie Țepeș și Nectarie Dărăban au fost hirotesiți întru protosinghel, iar preacuviosul părinte ierodiacon Antonie Astanei a fost hirotesit întru arhidiacon. De asemenea, după celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a unei noi clădiri din vecinătatea locașului de închinare, în care se află biblioteca, eclesiarhia și pangarul așezământului monahal.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara a fost înființată în anul 1997, ca urmare a dorinței credincioșilor dreptslăvitori de aici și a protopopului Ioan Boian. În anul 1998, părintele Ghelasie Țepeș, dimpreună cu alți patru viețuitori ai Mănăstirii Lupșa, au sosit la nou-înființatul așezământ monahal din vecinătatea vechii Cetăți medievale a Sighișoarei, contribuind la formarea și dinamizarea vieții de obște a acestei vetre monastice. Între anii 1999-2000, au fost ridicate paraclisul cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, trapeza, corpul de chilii și stăreția, urmând ca din vara anului 2001 să fie așezată piatra de temelie a noii biserici, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. Noul locaș de închinare a fost sfințit la data de 6 mai 2005 – în ziua Praznicului „Izvorul Tămăduirii” –, în prezența a numeroși clerici și credincioși din municipiul Sighișoara și împrejurimi.

sursa: reintregirea.ro

 

 

Articolul precedentConcurs la Spitalul Clinic Judeţean Mureş
Articolul următorPROTEST CIVIC: Sântana, groapa și consilierul