Consiliul Județean (CJ) Mureș a demarat operațiunile de retrodigitizare a arhivei instituției, respectiv scanarea a 3.500.000 file din arhiva instituției, în cadrul proiectului cu finanțare europeană, „Implementarea unor masuri de simplificare a serviciilor pentru cetățeni la nivelul Consiliului Județean Mureș”. Valoarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă este de 3 milioane de lei, acesta urmând a fi finalizat până în luna ianuarie 2022. 

 

 

Potrivit CJ Mureș, în acest moment se scanează un număr de aproximativ 300 de bibliorafturi săptămânal, activitatea urmând a fi finalizată în cursul anului 2021.

Scanarea arhivei instituției înseamnă simplificarea procedurilor de consultare a documentelor. În cadrul aceluiași proiect a fost semnat contractul pentru realizarea unui portal online prin intermediul căruia cetățenii vor putea solicita și apoi primi electronic avizele și autorizațiile urbanistice emise de către Consiliul Județean. Scopul nostru este să eficientizăm activitatea instituției și să reducem timpul de rezolvare a solicitărilor cetățenilor” – a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Prin acest portal online se doreşte simplificarea procesului de solicitare/emitere pentru 10 tipuri de documente emise de Consiliul Judeţean Mureş în exercitarea competenţelor ce îi revin, respectiv: Certificate de urbanism, avize pentru certificate de urbanism, autorizaţii de construire, autorizaţii de desfiinţare, prelungire autorizaţii de construire, prelungire certificate de urbanism, avize de oportunitate, avize pe documentaţii de urbanism, acorduri prealabile pentru execuţia de lucrări în zona drumurilor judeţene sau autorizaţii de amplasare şi execuţie în zona drumurilor judeţene