Asociaţia Editorilor din România critică manualele școlare puse în circulație de Editura Didactică şi Pedagogică.

Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociației, a declarat duminică, la Salonul de Carte Bookfest Tîrgu Mureș, că “manualele au o grafică învechită, informaţie extrem de multă şi foarte prost organizată. Un manual ca acelea pe care Editura Didactică şi Pedagogică le-a realizat acum s-ar potrivi României din 1987 – 1989, cel mult. Nu am avut nicio aşteptare de la Editura Didactică şi Pedagogică, la momentul la care au primit cele peste 200 de loturi prin încredinţare directă ei aveau doar doi redactori de carte. Sunt convins că dacă manualele scoase acum de EDP ar fi fost puse în comerţ alături de cele scoase de celelalte edituri, fără niciun fel de marketing al nimănui, publicul nu ar alege niciodată un manual editat de EDP” a declarat, pentru Agepres, Mitrică.

Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România susţine că, prin preluarea tipăririi manualelor şcolare de către Editura Didactică şi Pedagogică, pierderile cele mai grele ale editurilor au fost în privinţa resursei umane, întrucât foarte mulţi dintre redactorii de carte educaţională au fost disponibilizaţi.

Reprezentantul AER susţine că niciun monopol nu este sănătos, în niciun domeniu, şi că este imposibil statul să aibă cea mai inteligentă viziune, cea mai bună opţiune de autori şi manuale educaţionale, “fiindcă un stat este format din nişte funcţionari, de multe ori ajunşi acolo pe alte criterii decât pe cele meritocratice”.

Articolul precedentCristian Moldovan, de la “Papiu”, printre cei mai buni din Europa, la limba franceză
Articolul următorSculpturi, diplome și slujbe, cu PSD și PMP în prim plan