Lotul de 10,1 km de pe Autostrada A3 dintre Ungheni (Aeroportul “Transilvania” Tîrgu Mureș) și Ogra intră în linie dreaptă și este fezabil ca lucrările să fie finalizate în 2018.
Antreprenorul general (Strabag) așterne în aceste zile stratul de uzură pe ultimele porțiuni întârziate.

În perioada imediat următoare, vor fi amplasate marcajele, indicatoarele și restul parapetelor de protecție. 

Sectorul vecin (3,6 km între Ogra și Iernut), executat de Geiger, este 100% finalizat și s-a efectuat deja pre-recepția.

Asociația Pro Infrastructură opinează că, “din păcate, așa cum am zis încă din 2017 în repetate rânduri, nodul Iernut (aflat pe lotul celor de la Astaldi), care include pasajul DN14A peste A3 și calea ferată, nu va fi gata în 2018. Nici bretelele necesare pentru accesul pe autostradă nu vor fi terminate. Ca să nu transforme cele două tronsoane în noi autostrăzi-muzeu, oficialii CNAIR insistă să construiască un sens giratoriu chiar în capătul A3 la Iernut, pe DN14A. Însă soluția poate crea o problemă de siguranță rutieră, deoarece girația este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Rămâne de văzut dacă Poliția Rutieră va fi de acord și dacă se va considera oportună această descărcare temporară de pe Autostradă la Iernut, pentru că unii șoferi ghinioniști vor fi nevoiți să stea la barieră 10-15 minute, anulând astfel timpul câștigat și creând o situație periculoasă, cu vehicule care staționează pe aliniamentul Autostrăzii.

Articolul precedentStudenții intră în campanie electorală
Articolul următorDupă ce a inaugurat Centura Tîrgu Mureșului cu Dragnea, acum Ponta spune că trebuie s-o facă Teldrum