Consiliul Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea a 900.000 de lei,  pentru echilibrarea bugetelor primăriilor

În luna noiembrie, ca urmare a creşterii sumelor încasate din impozitul pe venit, Administraţia Finanţelor Publice Mureş, a anunţat Consiliul Judeţean, majorarea fondului aflat la dispoziţie pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 918.217,39 lei. Consilierii judeţeni au aprobat distribuirea sumei în mod egal primăriilor din judeţul Mureş. Suma alocată va fi folosită pentru achitarea datoriilor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Bugetul general al județului Mureș a fost rectificat în aceeași ședință  a Consiliului Județean cu suma de 4.416.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor de personal și întreținere la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Mureș. Suma a fost acordată prin Hotărâre de Guvern din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

De asemenea, bugetul DGASPC Mureș a fost suplimentat cu suma de 1.320.000 lei, sumă provenind din fonduri europene, pentru finanțarea parteneriatului încheiat de DGASPC Mureș cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în vederea implementării proiectului ”Sprijin pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali”. Scopul proiectului este aceea de a extinde rețeaua de asistenți maternali din județ în următorii 5 ani.

Tot în cadrul rectificării bugetare a lunii noiembrie s-a aprobat majorarea veniturilor Spitalului Clinic Județean Mureș cu suma de 2.328.000 lei, ca urmare a suplimentării fondurilor pentru programele naționale de sănătate.

Articolul precedentUMFST Tîrgu Mureș: întâlnire cu top managementul de la Bosch Blaj
Articolul următorSingurul aparat de radioterapie din județul Mureș este FUNCȚIONAL