Astăzi a avut loc un incendiu, într-o casă de locuit din satul Archita, comuna Vânători, din județul Mureș. În urma incendiului, au ars bunurile aflate într-o cameră a imobilului, iar trei copii, cu vârste  de 10 luni, 2 ani și 10 luni și 4 ani, au murit.

La sosirea pompierilor, cei trei copii erau inconștienți, prezentau intoxicații grave și arsuri din cauza flăcărilor.
Cauza incendiului a fost o sobă lăsată nesupravegheată și deschisă, iar în imediata apropiere era patul în care se aflau cei 3 copii.
Micutii au fost lăsați singuri în casă, în timp ce mama lor hrănea animalele în curte.
IGSU face un apel la cetățeni să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.
Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe și gospodării. În acest context, pentru prevenirea acestor evenimente tragice le reamintim părinților că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune.
Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni.
Articolul precedentUniversitari din Republica Moldova, în vizită la Tîrgu Mureș
Articolul următorLa Tîrgu Mureș, 2019 începe cu INNA