Claudiu Maior, consilierul personal al primarului municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a publicat pe pagina personală de Facebook un mesaj cu tâlc, în conexiune cu adezbaterea iscată de declarațiile edilului din Târgu Mureș, referitore la responsabilitatea părinților care aduc pe lume copii.

Mesajul se referă la protestul anunțat pentru vineri de platform civică Aresel: “Vin aici să ne certe, pentru că am îndrăznit să spunem cu voce tare, tot ce alții șoptesc pe la colțuri. (…) Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? Vi se pare normal ca femeile care își doresc copii să muncească și să respecte protocoale de sănătate, în timp ce alte femei, la fel de apte de muncă să stea acasă, pe banii statului, aducând pe lume copii de care să nu mai aibă grijă nimeni și să-i trimită la cerșit?!”

Poziția lui Maior a fost completată și de o declarație surprinzătoare, referitoare la posibilitatea organizării unui referendum local: „Mai mulţi târgumureşeni şi-au exprimat dorinţa organizării unui referendum local. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, se analizează”, a precizat, pentru Agerpres, Claudiu Maior, consilierul primarului din Târgu Mureş.