Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vor fi făcute o serie de modificări în sistemul educațional, cu scopul de a face școala mai atractivă pentru elevi. 

„Este necesar ca Ministerul Educației să-și dezvolte propriile platforme informatice. Suntem într-un moment în care trebuie să facem ceva, în care trebuie să punem în practică obiectivele din România Educată, apelăm la parteneriatul cu mediul privat și va trebui să folosim resursele din PNRR disponibile pentru digitalizare pentru ca Ministerul Educației să-și dezvolte propriile platforme informatice“, a spus Sorin Cîmpeanu, într-un interviu pentru dcnews.ro.

„Practic, examenele nu se vor mai da pe coala de hârtie, ci se vor da pe taste“, a spus Val Vâlcu.

„Foarte corect, exact asta dorim! Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, educația va evolua mult mai mult către digital, dar profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți. Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă. La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente. Acesta este un prim pas. Avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentA fost demarată licitația pentru construirea unicului Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei
Articolul următorMinistrul Muncii, anunțul MOMENTULUI: de ce întârzie voucherele sociale și când ar putea ajunge ajutoarele la oameni. Ce îi răspunde lui Cîțu