Miercuri, 24 aprilie 2019, fostul director general al Romgaz, Pantelimon Avram a murit. Decesul lui Avram a trezit o emoție deosebită printre mureșeni, motiv pentru care vă prezentăm biografia acestuia, așa cum a întocmit-o, în urmă cu mai bine de un an, Iacob Naroș, cu ocazia decernării lui Pantelimon Avram a titlului de Cetățean de Onoare al comunei Maieru, județul Bistrița-Năsăud.

„Născut în 29 martie 1952, în comuna Maieru, județul Bistrița-Năsăud, Pantelimon Avram, după absolvirea gimnaziului din aceeași localitate, în 1967, a urmat cursurile Liceului Teoretic din Sângeorz-Băi (1967-1971).

Între anii 1971-1976, a urmat cursurile de zi ale Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, Facultatea de Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Petrol și Gaze, ingineri.

Timp de un an, între 1976-1977, ca stagiar, a trecut alternativ, pe perioade determinate, prin toate serviciile de bază: producție, geologic, inginer de zăcământ, investiții, organizare, personal precum și serviciile de la atelierul de producție și secția Târgu Mureș cu funcție efectivă de maistru extracție gaze la formația Filitehnic Est, la final de stagiatură.

În 1978, ajunge șef de secție la Stația de Comprimare Țigmandru precum și la Formația de Producție Filitehnic Est, contribuind la înființarea a cinci grupuri de sonde și a trei stații de uscarea a gazelor.

După cinci ani, în 1983, Pantelimon Avram  trece ca șef Brigadă de Producție, la Schela Dumbrăvioara, unde se remarcă prin punerea în funcțiune a cinci noi structuri gazeifere și șase grupuri de sonde precum și șase panouri de măsurare a gazelor pentru a fi livrate în sistemul național de transport.

Între anii 1988-1989, e șef Serviciu Producție la SPGN Tg. Mureș și membru în Consiliul Tehnico-Economic la Schela de Producție Gaze Naturale Tg. Mureș.

Director de producție la SPGN Tg. Mureș (din dec. 1996 până în mai 1997 și martie 1999- februarie 2001). În aceeași perioadă este și vicepreședinte al Consiliului Tehnico-Economic, șef serviciu la Serviciul Producție și membru în Consiliul de Administrație la SC Exprogaz Tg. Mureș.

Perioada de vârf a carierei lui Pantelimon Avram cuprinde anii 2001-2005, când ajunge Director general la SNGN Romgaz Mediaș și membru în Consiliul de Administrație.

Din martie 2005 până în iulie 2012, din nou, revine ca director de producție la Sucursala Romgaz Tg. Mureș. Din iulie 2012, ajunge director la aceeași sucursală.”

 

 

Articolul precedentLegea Limbii din Ucraina: UDMR reacționează, Guvernul României tace
Articolul următorFOTO/ PREVIZIUNE: De Paștele viitor, circulăm pe Autostradă, de la Iernut la Chețani