Primaria comunei Râciu, în colaborare cu Mureș Runners și VeloPrieteni Tîrgu Mureș organizează, în 21 octombrie, o plimbare cu bicicletele pe ruta Tîrgu Mureș – Râciu – Tîrgu Mureș  (aproximativ 52 km).

“Turul Centenarului” este un eveniment dedicat iubitorilor sportului pe două roți, realizat la inițiativa lui Ciprian Belean, consilier local în Consiliul Local al comunei Râciu.

Traseul se va parcurge pe șosea, ceea ce permite înscrierea tuturor amatorilor de ciclism care dețin orice bicicletă, în stare bună de funcționare.

Scopul evenimentului este prezentarea oportunității de amenajare a unei piste de biciclete pe traseul fostei mocănițe dintre Tîrgu Mureș și Râciu.

Ciprian Belean, consilier local în Consiliul Local al comunei Râciu, spune că “sunt țări în care președinți sau prim miniștri care merg cu bicicleta la birou nu mai sunt demult subiect al știrilor de senzație. Avem vorbe multe și cu tâlc despre mersul pe bicicletă, însă una mi-a dat mereu un fior al amintirilor frumoase: “Copil fiind, eram fericit. Tata avea bicicletă. Habar n-aveam că eram săraci”. Cred în România fericită și civilizată și în gândurile mele “Turul Centenarului” este viu demult. Acum prinde viață adevărată și îl facem pentru a se vorbi frumos despre Râciu. Ca de exemplu, cum ar fi să avem o pistă de biciclete pe traseul Tîrgu Mureș-Râciu, pe fostul traseu al mocăniței?, a concluzionat Ciprian Belean.

Articolul precedentPosibil accident de muncă la Referendum
Articolul următorMureșenii, DEZINTERESAȚI de referendum