Sâmbătă, 6 octombrie, în contextul scrutinului pentru referendumul de revizuire a Constituției, s-a înregistrat un incident, considerat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, “un posibil accident de muncă”.

Președintele unei secții de votare din Ernei a căzut aseară, în interiorul spațiului de desfășurare a scrutinului și s-a accidentat la nas.

În ciuda situației create, președinta secției de votare și-a îndeplinit atribuțiile specifice poziției pe care o ocupă și abia apoi s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din Tîrgu Mureș, unde a fost diagnosticată cu fractură de piramidă nazală.

Ulterior s-a deplasat la Biroul Electoral de Circumscripție Mureș, unde a raportat incidentul.

Conform declarației făcută pentru realitateademures.net de Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Mureș, judecătorul Maria Magdalena Pupăză, persoana implicată în incidentul de aseară a fost prezentă în secția de votare la prima oră a dimineții de sâmbătă.

“S-a procedat la înlocuirea persoanei în cauză și procesul electoral a început în condiții normale”, a precizat judecătorul Pupăză.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa a declarat că “am dispus în dimineața aceasta ca o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă să se deplaseze la secția de votare să stabilească condițiile în care s-a accidentat doamna. Practic, transporta un sac și s-a împiedicat în treptele de acolo, a căzut și s-a lovit la nas”, a precizat prefectul Mircea Dușa.

Articolul precedentCursuri pentru voluntari SMURD
Articolul următorCiprian Belean vrea pistă de biciclete de la Tîrgu Mureș la Râciu