Prin punctele de frontieră au intrat, în ultimele 24 de ore, în România 65.276 de persoane, dintre care 9.429 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 12,9 % faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.721 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 16%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.787 cetăţeni ucraineni (creștere cu 18,7%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 12.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 694.783 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Articolul precedentMureş: 5 tineri au fost reţinuţi după ce au furat indicatoare rutiere şi capace de canal
Articolul următorKelemen Hunor avertizează: Trebuie să ne pregătim mental cu toţii. Nimic nu va mai fi ca înainte de război