Reprezentanții companiei Orange atrag atenția că mai mulți dintre clienții săi sunt în prezent ținta unor tentative de fraudă online, prin care oamenii sunt notificați că ar avea facturi neplătite.

 

Reprezentanții companiei au transmic că mai mulți clienți au sesizat că au primit recent mesaje false, pe e-mail, în care erau anunțați că au facturi neplătite.

 

Pentru a plăti presupusele restanțe, acestora li se cerea să acceseze anumite linkuri care trimiteau către un site fals.

 

Orange atrage atenția că este vorba de un nou atac de tip phishing, o infracțiune cibernetică care poate duce la furt de identitate sau pierderi financiare.

 

„Phishingul, atacul prin care agresorii urmăresc să îți fure date personale, bancare sau de securitate, este adaptat noilor obiceiuri digitale. Tratează cu atenție mesajele suspecte pe care pare că le primești din partea platformelor de streaming, a unor aplicații sau bănci cunoscute”.

Articolul precedentTransport DECONTAT pentru bugetari, în plină criză! Artificiile Coaliției de guvernare – Cine ar urma să beneficieze
Articolul următorAlexandra Păcuraru | România nu este o tablă de joc în care politicienii să își dea șah pe chestiuni minore, cu gândul la alegerile de peste un an