Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a reacționat, marți, în urma comunicatului Detaco LTD, care deține 42,6% din compania Romprest, prin care firma și-a prezentat scuze public Primarului Sectorului 1, Consiliului Local al Sectorului 1 București, precum și locuitorilor acestui sector pentru situația creată în cazul scandalului gunoaielor. Mai mult, cel mai mare acționar al Romprest a anunțat că va întreprinde acțiuni de schimbare a conducerii companiei. Într-o postare pe Facebook, Armand a anunțat că îi invită la discuții pe aceștia, pentru a vedea cum se poate rezolva „situația provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei”.

„Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere și și-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală și instituția Primăriei”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Comunicat Detaco: Oameni-cheie din conducerea Romprest sunt vinovați de „criza gunoaielor” din sectorul 1

Reamintim că, luni, Detaco LTD, unul dintre acționarii importanți ai Romprest, a reacționat în scandalul gunoiului din sectorul 1. Reprezentanții companiei au transmis că de vină pentru întreg scandalul în urma căruia suferă toți locuitorii sectorului 1 este nimeni altul decât actualul administrator al companiei gigant din domeniul salubrității.

„DETACO LTD, in calitate de  actionar în Compania Romprest Service S.A.  cu un procent al deținerilor de 42,6916% din capitalul social si din cota de participare la beneficii si pierderi, este profund ingrijorata si se dezice de actiunile recente ale conducerii Romprest.

Considerăm că o situație care trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părți s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenței actualei conduceri a Romprest. 

În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe are dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia. Marian Bogdan Adimi, a cărui „experiență profesională” provine din faptul că a fost șofer și paparazzi, își continuă modul de a gestiona Romprest în același fel, prin starnirea de scandaluri publice, vehicularea de înregistrări neautorizate și amenințarea cu plângeri penale.

Principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest.

Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București.

Din aceste motive, Detaco transmite pe această cale scuze publice Primarului Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 București și locuitorilor acestui sector pentru situația creată. Va asigurăm că Detaco va continuă să întreprindă toate acțiunile legale posibile în vederea schimbării actualei conduceri a Romprest, îndepărtării din funcții și atragerea răspunderii tuturor persoanelor vinovate. 

Totodată, Detaco îndeamnă pe toți salariații Romprest la prudență și atenție, deoarece aceștia trebuie să înțeleagă că actuală conducere a societății nu face altceva decât să-i folosească pe post de masă de manevră. 

Actuală conducere nu are nici un respect față de salariații Romprest. Dacă ar fi avut, nu i-ar fi umilit prin expunerea lor în așa-zise greve, sau la admonestarile cetățenilor cu care acești salariați au contact direct, spre deosebire de conducerea societății, care s-a izolat în birouri de lux.

Recomandăm salariaților Romprest că, în cazul în care consideră că este necesară o greva, să o facă în față birourilor luxoase ale conducerii, nu în Piață Victoriei. Cererile salariaților trebuie adresate conducerii actuale a Romprest. Conducerea companiei este cea care trebuie să le rezolve problemele, nu Primarul Sectorului 1 sau cetățenii acestui sector.

Rugăm salariații Romprest să înțeleagă că prin ieșirea în stradă, la îndemnul actualei conduceri, în loc să contribuie la rezolvarea problemei, determina probleme noi și agravează pe cele vechi. Scandalul și huiduielile publice nu reprezintă o soluție.

Soluția este negocierea cu profesionalism între parteneri de afaceri și de către persoane competențe profesional din partea Romprest, pe criterii obiective și cu respectarea legii, nu cu amenințări cu plângeri penale, procese civile sau șantajarea cu publicarea unor înregistrări contrafăcute”, se spune în comunicatul Detaco.

„DETACO LTD, în calitate de acționar în Compania Romprest Service S.A. cu un procent al deținerilor de 42,6916 % din capitalul social și din cota de participare la beneficii și pierderi, este profund îngrijorată și se dezice de acțiunile recente ale conducerii Romprest. Așadar, îl invit la discuții la Primărie pe acest acționar pentru a vedea cum putem rezolva situația provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei”, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Compania Romprest a acuzat în ultima vreme probleme financiare grave, care au dus la întârzieri salariale de mai multe luni. Cu toate acestea, a aprobat fără consimțământul AGA cheltuieli costisitoare pentru publicitate la mai multe posturi tv. 

Articolul precedentAvertizări de inundații în mai multe bazine hidrografice
Articolul următorVlad Voiculescu: „Am terminat masterul în 2011, la Viena”