Varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov a fost avizată marţi în CTE – CNAIR, costul estimat al proiectului fiind de 5,5 miliarde de euro, fără TVA, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

Am avizat astăzi în CTE – CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km). Costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro fără TVA”, a notat Pistol, potrivit Agerpres. Autostrada Ploieşti – Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi Braşov. Traseul autostrăzii traversează 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT), a adăugat şeful companiei de drumuri.

 

Articolul precedentRomânia, între două coduri meteo: avertizări de caniculă, dar și de ploi torențiale – HARTA
Articolul următorIntervenție la PROTESTUL masiv de la Guvern: O persoană a leșinat – Peste 5.000 de oameni, la mitingul național din Sănătate – VIDEO