Luni dimineața, în jurul orei 08.20, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au oprit în trafic, pe strada Republicii din municipiul Târgu Mureş, un autoturism, condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Sângeorgiu de Mureş, existând suspiciunea că se află sub influenţa substanţelor psihoactive.

Urmare a verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au identificat în interiorul autoturismului materie vegetală de culoare verde olive.

În baza celor constatate, conducătorul auto a fost condus la unitatea medicală,  în  vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei substanţelor psihoactive în organism.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi de asemenea au fost sesizați poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, care au ridicat bunurile identificate, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean reiterează faptul că  substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Astfel, legislaţia incriminează  ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în articolul 336 din Codul Penal, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

Articolul precedentConducea prin Reghin cu 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorHoț din Luduș, prins la două zile după ce a jefuit o casă