Copiii cu vârste de 12 ani și peste se pot imuniza, începând de astăzi, anti-Covid-19. Vacinarea se va face cu serul de la Pfizer.

 
Potrivit unei informări făcute de reprezentanții CNCAV pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților, schema de vaccinare și modalitățile de programare fiind la fel ca la populația adultă.
 
Părinții nu trebuie să piardă din vedere că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către aceștia sau de către tutorele legal în vederea vaccinării copiilor.
 
„Vaccin autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste: Comirnaty produs de BioNTech Pfizer
Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.
În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, informează CNCAV.
 
Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie
Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiți la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer
Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti
Formular de exprimare a acordului informat pentru minori îl puteți descărca de la: http://bit.ly/formular-minori
 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCristian Rizea: „Am fost condamnat în urma unui dosar fabricat, iar cel vinovat este numărul 2 în NATO”
Articolul următorBilanț coronavirus 2 iunie: 164 de infectări, 62 de decese