Până astăzi, 19 martie, în județul Mureș au fost confirmate 4 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Totodată, la data de 19 martie, ora 13.00, se înregistrează 850 cazuri de persoane autoizolate la domiciliu, 42 de persoane aflate în spațiile de carantină și 20 persoane pentru care testările au avut rezultat negative. 12 persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus și există un număr total de 53 de probe aflate în lucru.  

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, până în prezent, au fost înregistrate 5 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352, alin.1 Cod Penal. Totodată, în cursul zilei de ieri, 18.03.2020, au fost constatate 2 cazuri de nerespectare a condițiilor de izolare la domiciliu, în acest sens fiind sesizată Direcția de Sănătate Publică Mureș, care va lua măsurile legale de sancționare. De asemenea, în urma controalelor derulate în județ până în prezent, DSP Mureș a aplicat o sancțiune de 10.000 lei conform HG 857/2011, unui supermarket din Mureș pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite.

Ieri, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Budapesta. Din numărul total de 39 de pasageri, 2 au intrat în autoizolare la domiciliu. În cazul cursei de la Dortmund, toți cei 47 de pasageri au intrat sunt sub incidența măsurii de autoizolare la domiciliu.

Articolul precedentCORONAVIRUS: 277 de cazuri în țară. Niciun caz raportat în Mureș, astăzi, la ora 13
Articolul următorValentina Burdescu, măsuri de urgență pentru buna gestionare a activității Oficiului Național al Registrului Comerțului