“Bugetul României pe anul 2019 este unul slab, cu mari vicii de legalitate, a cărui adoptare a întârziat peste trei luni și care conține minciuni sfruntate în legătură cu indicatorii economici”, este opinia senatorului Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Liderul liberalilor mureșeni spune că  “Partidul Național Liberal a intrat în dezbaterea Bugetului Național pe 2019, cu amendamente pentru județul Mureș, care însumau 33.929.632 de lei, adică peste 7 milioane de euro. PSD-ALDE a respins pe bandă rulantă toate aceste amendamente, condamnând județul Mureș la subdezvoltare. Niciunul din cei patru parlamentari PSD-ALDE din județul Mureș nu a votat amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, prin care copiii sub 2 ani vor primi 300 de lei pe lună, în timp ce copiilor între 2 și 18 ani le vor reveni 150 de lei.”

După radiografia votului parlamentarilor de Mureș ai Coaliției, Chirteș spune că  “Bugetul național se bazează pe date eronate, care amputează investițiile din fonduri naţionale la nivel local, atacă domeniile prioritare pentru dezvoltarea României, atentând la proiectele de infrastructură, sănătate și educație. Administrațiile locale sunt subfinanțate, asigurându-li-se, în cel mai fericit caz, cheltuielile de funcționare, iar în 2019 pensionarii vor pierde 600 de lei,  prin amânarea cu opt luni a majorării punctului de pensie.”

În acest context, senatorul PNL de Mureș se declară de acord cu demersul lui Klaus Iohannis privind atacarea bugetului la Curtea Constituțională: “Având în vedere ilegalitățile comise de PSD-ALDE,  decizia Președintelui României de a ataca la Curtea Constituțională bugetul pe anul 2019 este una firească, ce sancționează domnia bunului plac în guvernarea pesedistă. Demersul Președintelui Klaus Iohannis apară interesul național al României și cel public al cetățenilor ei.”

Articolul precedentPrimarul din Sângeorgiu de Mureș: „Au avut ce asculta guvernanții!”
Articolul următorFOTO: ASTĂZI, accident în Reghin