În această săptămână, a avut loc în București, la Hotel Rin Grand, cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). La lucrările Adunării generale au fost prezenți peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației. Lucrările au inclus subiecte legate de activitatea curentă a asociației și propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor.

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a declarat că “am avut ocazia să solicit reprezentanților Guvernului  rezolvarea mai multor probleme „arzătoare” care ne îngreunează activitatea”.

Printre problemele semnalate de Sófalvi se numără “accelerarea procedurilor de avizare „centralizată”  a achizițiilor de lucrări, pentru a nu fi nevoiți să așteptăm luni de zile după o grămadă de avize necesare începerii mai multor investiții în comună: asfaltări, construcții, reabilitări.”

Primarul din Sângeorgiu de Mureș le-a cerut membrilor Guvernului prezenți la eveniment “să ne acorde într-o măsură mai mare – și într-un termen mai mic de timp – sprijin în asigurarea cofinanțării proiectelor europene pe care le-am câștigat”.

“Autoritățile din București trebuie să solicite și opinia sau avizul Primăriilor de comune, atunci când realizează investiții pe teritoriul acesteia, pentru că, la acest nivel, se cunosc mai bine problemele și situația reală de pe teren, indiferent că e vorba de reabilitarea drumului național, realizare drum de centură, tăiere de păduri etc.”, mai spune Sófalvi Sándor Szabolcs, care conchide astfel:  „Promisiuni am primit…multe…Vom vedea de care dintre ele se vor ține…”

Articolul precedentVIDEO/FOTO: Un bărbat găsit înecat în Turbină, lângă Sala Polivalentă
Articolul următorCristian Chirteș (PNL): „Iohannis sancționează domnia bunului plac”