Consilierii județeni au aprobat achiziționarea de către județul Mureș a două imobile.

Primul este situat în comuna Găleşti, sat Sânvăsi și are o valoare de 63.000 lei. Imobilul este format din trei corpuri şi teren în suprafață de 4.474mp, permite dezvoltarea unui muzeu etnografic în aer liber, în care pot fi prezentate gospodării şi meşteşuguri tradiţionale din valea Nirajului, Târnavei Mici, Mureşului Inferior şi Câmpia Transilvaniei (olăritul, prelucrarea lemnului, împletitul, ţesutul, iar dintre activităţile agricole, viticultura).

Al doilea imobil este situat în localitatea Călugăreni și are o valoare de 54.500 lei. Acesta este o gospodărie tradiţională, aflată în vecinătatea sitului arheologic roman și va fi achiziționată în vederea punerii bazei unui centru interdisciplinar de cercetare. În acest imobil ar urma să funcţioneze un laborator temporar de curăţare, conservare şi restaurare a artefactelor descoperite, un laborator de prelucrare primară şi inventariere a materialului arheologic, biroul de digitalizare şi prelucrare date colectate de pe teren, depozitul tranzitoriu de materiale arheologice, depozitul de scule, vestiar şi grup social pentru muzeologi.

Pe termen mediu, se propune reamenajarea unor spaţii pentru înfiinţarea unor spaţii pentru activităţi de pedagogie muzeală şi arheologie experimentală, o sală multifuncţională pentru prelegeri şi activităţi de pedagogie muzeală.

Articolul precedentProiectul de dezvoltare pe termen lung a Aeroportului din Tîrgu Mureș aprobat de consilieri
Articolul următorCristian Chirteș (PNL): “Viktor Orban, dormi liniștit! Dragnea lucrează pentru tine”