Continuă criza medicamentelor în țara noastră! Din farmacii lipsesc în continuare mai multe tipuri de antibiotice și siropuri pentru copii, iar farmaciștii susțin că nu există stocuri nici în depozite. Mai mult, potrivit autorităților, lipsesc zeci de medicamente pentru bolnavii cronici, oncologici sau cardiaci.

Pacienții din România suferă în continuare din cauza crizei de medicamente. Românii umblă de la o farmacie la alta pentru a găsi medicamentele prescrise de medici.

Potrivit platformei puse la dispoziție de Ministerul Sănătății, lipsesc din farmacii medicamentele pentru bolnavii cronici, pentru cei oncologici, dar și pentr cei cardiaci. 

Asta în timp ce la fiecare 30 de minute, potrivit studiilor , un român moare din cauza unui infarct, iar bolile cardiovasculare reprezintă prncipala cauză a deceselor din țara noastră. 

Lipsesc și medicamentele pentru tratarea alergiilor, din cauza costuilor ridicate, al taxelor uriașe.

Este alarmant , de asemenea, că lipsesc și medicamentele pentru copii, printre care antibiotice și siropuri. Asta cu toate că farmaciștii și părinții au depus sesizări numeroase către Ministerul Sănătății.

Farmaciștii susțin că în depozite nu mai sunt stocuri, în timp ce Agenția Națională a Medicamentului a anunțat că va lua legătura cu furnizorii de medicamente. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentRiscul reinfectării cu coronavirus creşte odată cu răspândirea variantei BA.5
Articolul următorNicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, un simbol că România nu a fost uitată în primul val al extinderii NATO