Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR, care clarifică reglementările pentru acordarea ajutoarelor de urgență din partea  autorităților locale.

Legea adoptată astăzi permite primăriilor să acorde ajutoare de urgență, din bugetul local, pe baza unei metodologii și criterii de eligibilitate aprobate prin hotărârea Consiliului Local, în bani sau în natură, persoanelor care se află în situații dificile provocate de calamități naturale, incendii,  epidemii etc. sau pentru  scăderea riscului de excluziune socială. Această modificare a fost necesară pentru a evita interpretările diferite, cele mai frecvente fiind divergențele dintre autoritățile publice locale și inspectorii Curții de Conturi – a declarat deputatul de Mureș, Csép Éva Andrea, după încheierea votului final. 

Deputatul Csép Éva Andrea a explicat în intervenția avută în plenul Parlamentului, că autoritățile locale sunt instituțiile care cunosc cel mai bine persoanele care se află în aceste situații și primarii au posibilitatea de a acorda ajutoarele de urgență conform metodologiei, prin care asigură sprijin celor aflați în situații de necesitate.

Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Articolul precedentSub 1.000 de persoane infectate cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore!
Articolul următorMașină ieșită în decor, în Vidrăsău! A rupt o țeavă de gaz și un stâlp electric