Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii „Culisele puterii” de la Realitatea Plus, a comentat, duminică seara, situația dramatică a pacienților evacuați cu scandal, vineri seara, de la Spitalul Foișor. Analistul politic este de părere că nu a fost o întâmplare ce s-a întâmplat la Foișor.

„Cred că săptămâna asta ne-a arătat maximum de harababură din ultimii 30 de ani. Nu-l recunoaște Vlad Voiculescu, ca șef, pe Florin Cîțu. Nu a fost o întâmplare ce s-a întâmplat la Foișor, cred că a fost aranjament. Este de vină cel de la meteo, funcționarii, el nu are nicio vină.

Vineri seara s-a întâmplat un lucru extrem de grav. Faptul că premierul nu a reacționat nu m-a mirat. Trebuia să semneze demisia ministrului în secunda doi. Modul în care a organizat Ministerul Sănătății, care este tartorul acestei acțiuni, a pus oamenii, cu o lipsă totală de empatie, de grijă, să fie aruncați afară. Important este să apară că a mai făcut rost de niște paturi la ATI. Ceea ce vedem este un tupeu fără margini al domnului Vlad Voiculescu. Tipic al celor fără școală. Sunt mulți oameni care nu știu să reacționeze în fața tupelui: te dai în spate, rămâi fără replică.

Vlad Voiculescu, un tip care nu a dovedit că are o meserie, el nu a lucrat și nu a făcut nimic notabil, reușește să se certe cu un partid mare. Partidul Național Liberal, un partid mare, cu bune și cu rele, stă cu ochii la el. Chiar dacă nu are școală, e isteț și bagă în ridicol un partid mare.

Este vorba despre o acțiune prost organizată, stupidă, cred că a fost făcută intenționat așa. Ne uităm la un scenariu cu niște domni care au intrat în politică, cu un tupeu inimaginabil, reușesc să țină captivă o țară întreagă. Nu toți din USR sunt așa. Nu am stat de vorbă cu nimeni care să nu spună: „hai să scăpăm de Vlad Voiculescu” și premierul iese ca o floare și așteaptă să aibă onoare. De unde onoare? Vă pune pe voi, PNL, într-o situație penibilă”, consideră Miron Mitrea.

„Decizia de a transforma Spitalul Foișor în unitate covid a fost luată de Ministerul Sănătății. Cei care se ocupă de combaterea covid au luat decizia. Să transformi un spital de oase în spital covid, să te aștepți ca cei care au pus picioare, mâini, să-i transformi în specialiști în virusologie mi se pare aberant. De ce nu te-ai pregătit timp de un an… asta însemană că ești incompetent”, a mai spus Miron Mitrea, la Realitatea PLUS.

 
Articolul precedentCopiii uitați ai României, lecție cutremurătoare. Băiatul care nu a văzut marea și nu vrea vacanțe. Campanie umanitară
Articolul următorVlad Voiculescu, protagonistul unui scandal care dă foc coaliției – Culisele statului paralel, ora 18:00