Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat şi o femeie, din județul Mureș,  căutaţi de autoritățile din Germania, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere şi fraudă informatică.

La data de 25 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.10 Sighişoara au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au identificat un bărbat, de 41 de ani şi o femeie, de 38 de ani, ambii din localitatea Daneş, județul Mureș, care erau urmăriţi internaţional.

Pe numele acestora, organele judiciare germane au emis la data de 28 noiembrie 2018, un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracţiunilor de abuz de încredere şi fraudă informatică, pe teritoriul Germaniei.

Pentru depistarea celor în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, care a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curții de Apel Târgu Mureş, pentru a fi dispuse măsurile legale.

.

 

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Pacienții cu boli infecțioase, în atenția specialiștilor
Articolul următorMUREȘ: 600 de autovehicule de transport verificate de polițiști