Senatul României a aprobat preluarea personalului civil din echipajele mixte SMURD, care acordă primul-ajutor calificat.

Până acum civilii erau finanţați de autorităţile locale, iar de la 1 ianuarie circa 130 de persoane vor deveni subofițeri ai ISU Mureș, a declarat pentru RTM comandantul Călin Handrea:

Sunt 8 echipaje, între 120 și 140 de oameni vor preluați de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș. Probabil că va fi la începutul anului viitor, sperăm de la 1 ianuarie. Acești angajați care au acum sunt ai primăriilor, vor deveni angajații ministerului de Interne, subofițeri sau militari angajați pe bază de contract, în funcțiile de studiile pe care le au. Responsabilitățile și obligațiile cresc totodată, dar și drepturile. Din punct de vedere operativ, situația nu se schimbă, pentru că echipajele noi le păstrăm exact în aceleași locații în care sunt și acum, mă refer la Deda, Ibănești, Sovata, Miercurea Nirajului, Iernut, Luduș și Râciu.

Preluarea acestor paramedici este parte a unui program-pilot care va funcționa pe raza județelor Mureș, Sibiu, Arad, Hunedoara și Maramureș.

Implementat inițial în județul Mureș, modelul a fost extins la nivel național.

În prezent, există peste 300 de echipaje de prim-ajutor, dintre care aproximativ 30 sunt civile sau mixte

Articolul precedentBookfest Târgu Mureș: Cartea lui Traian Berbeceanu este prezentată de Marian Godină
Articolul următor4 arestări în cazul de braconaj cinegetic descoperit la Reghin