Trei cadre didactice din Mureș au primit de Ziua Națională a României cea mai prestigioasă distincție a județului – Fibula de la Suseni 2021 și Diploma de Excelență, întrucât s-au implicat activ în procesul educativ și au reușit să depășească cu succes provocările aduse de pandemia de coronavirus. 

 

 

De Ziua Națională a României, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a acordat cea mai prestigioasă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni și Diploma de Excelență reprezentanților sistemului de învățământ din județul Mureș care au depășit cu succes provocările aduse de pandemia Covid-19, transmite Instituția Prefectului Mureș.

Persoanele nominalizate sunt reprezentanți ai sistemului de învățământ din județul Mureș, care în anii 2020 și 2021 au înțeles să se implice activ în gestionarea procesului educativ. 

Laureații Fibulei de la Suseni 2021 sunt:

  1. Emanuela Ioana Patrichi, profesor pentru învățământ primar, Școala Gimnazială „Dacia” Târgu-Mureș
  2. Camelia Greab, profesor pentru învățământ primar, Școala Profesională Band
  3. Albert Zoltán, profesor pentru învățământ gimnazial, Școala Gimnazială Cristești

 

“Dacă anul trecut ne exprimam recunoștința față de medicii și echipele din spatele acestora pentru lupta neobosită cu pandemia, în 2021, de Ziua Națională, am acordat cea mai prestigioasă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni, profesioniștilor care au grijă de prezent pentru a ne asigura un viitor bun. Mă refer aici la întreaga echipă din învățământul mureșean.

Dragi laureați vă felicit și vă mulțumesc, în numele mureșenilor, pentru eforturile de a depăși pandemia și de a căuta soluții constructive. În același timp, atunci când vă întoarceți în școli vă rog să transmiteți că distincțiile din acest an sunt meritate de către toți colegii domniilor voastre care au asigurat un proces educațional excelent chiar și în vremuri dificile.

Îi felicit pe toți educatorii, învățătorii și profesorii din județ care au înțeles să își depășească fișa postului în sensul pozitiv al cuvântului. Le mulțumesc celor pentru care “a merge la școală” nu este un simplu job, ci o pasiune pe care o fac cu dăruire în fiecare zi.

Vă îndemn să continuați munca bună pe care o faceți și să îi încurajați pe toți cei din sistemul de învățământ să nu uite nicio clipă de binele elevilor, pe care să îi plaseze în centrul activității lor”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

Potrivit Instituției Prefectului Mureș, prima persoană care a primit distincția Fibula de la Suseni este Emanuela Patrichi, învățător la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș. În vârstă de 47 de ani, Emanuela Patrichi este recunoscută printre colegi și părinți drept un influencer în educație. Blogul EmaLaScoala este o bibliotecă de resurse, iar pagina de Facebook e urmărită de 23.000 de persoane. După aproape 30 de ani ca învățătoare, este în continuare preocupată de metode creative prin care să crească elevi independenți, creativi, toleranți și empatici.

Camelia Greab este învățător la Școala Profesională Band, loc de muncă în care activează de peste 20 de ani.

„În toată această perioadă a continuat să rămână fidelă școlii și copiilor din satele comunei Band, făcând naveta între Târgu Mureș și școala de care este atașată. S-a preocupat în mod constant de asigurarea unui proces educațional de calitate pentru copii de diferite etnii, uneori o parte dintre aceștia provenind din medii defavorizate. A purtat discuții cu părinții și reprezentanții comunității pentru a combate abandonul școlar și i-a motivat pe copii să vină mereu la școală. În perioada pandemiei, s-a folosit de toate instrumentele de comunicare online pe care internetul le oferă, iar atunci când acest lucru nu a fost posibil s-a deplasat la fiecare dintre elevii domniei sale pentru a se asigura că aceștia primesc suportul de curs și toate materialele necesare învățării”, a precizat sursa citată.

Albert Zoltán este profesor pentru învățământ gimnazial la Școala Gimnazială Cristești.

În același timp, domnul profesor este și director al școlii, poziție în care s-a afirmat pe perioada pandemiei Covid-19, prin eforturile domniei sale de a asigura o bază materială și didactică la cele mai înalte standarde pentru elevi. Unul dintre proiectele inițiate de domnul profesor face referire la modernizarea bazei materiale și didactice a Școlii Gimnaziale din Cristești. “Extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale Cristești” a debutat propriu-zis în luna mai 2020, iar recepția la terminarea lucrărilor a avut loc în acest an, în luna iulie. Domnul profesor este apreciat de către colegii domniei sale pentru munca depusă, perseverența și rezultatele bune ale proiectelor inițiate de-a lungul anilor. 

Cadrele didactice din județul Mureș au fost nevoite să se adapteze și să găsească soluții inovative de comunicare online sau să se deplaseze periodic la elevii care nu aveau acces la internet pentru a le oferi suportul educațional de care aveau nevoie. În plus, lupta cu amenințarea abandonului școlar și încurajarea campaniei de vaccinare au reprezentat preocupări ale reprezentanților sistemului educațional din județul nostru”, a mai precizat Instituția Prefectului Mureș.   

 

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentGabriel Oprea, mesaj de unitate pentru români, de Ziua Națională: Tot ceea ce ne desparte azi trebuie să ne facă să fim împreună
Articolul următorAnunț îngrijorător! OMS spune că interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron