Studenții Faculății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mures au participat miercuri, 13 noiembrie 2019, la un seminar inedit despre gestionarea emoțiilor și realizarea unui discurs de impact, susținut de dr. Mihaela Ghica, consilier psihoterapeut, și Ovidiu Oltean, multiplu campion național și european la public speaking. Sala de curs s-a dovedit a fi neîncăpătoare, doborând recordurile de participare la un astfel de eveniment.

„Seminarul a început, în mod neasteptat, cu o provocare pe care Ovidiu Oltean a lansat-o studenților, invitându-i să iasă din zona de confort oferită de locurile de spectator și să realizeze pe loc sarcina cerută. Ștafeta a fost preluată apoi de dr. Mihaela Ghica, care în aceeași manieră interactivă a dezbătut cu studenții emoțiile trăite de ei în momentul primirii provocării și care sunt gândurile și trăirile din momentul susținerii unui examen, a unei prezentări sau al unui interviu.  Mai mult, dr. Mihaela Ghica le-a dezvăluit mecanismele psihice și biologice care stau la baza apariției emoțiilor, respectiv la formarea legăturii dintre rațiune, emoții și corp si o serie de recomandări concrete despre rațiune și corp (postură, nutriție, tehnici de respirație) pentru a induce o stare emoțională propice unei prezentări reușite”, a arătat a arătat șef lucr. dr. ing. Mihaela Bucur.

Ovidiu Oltean a antrenat studenții în stabilirea obiectivelor și însușirilor unui discurs memorabil. A detaliat aspecte legate de structura și modul optim de livrare a unui discurs (limbaj verbal și non-verbal, voce și greșeli de evitat).

Invitații au presărat întregul seminar cu întamplări personale, validând și exemplificând astfel informațiile oferite, folosind umor și farmec personal, antrenând astfel audiența.

„Ovidiu Oltean, în cadrul evenimentului Speak to Lead, organizat de ESTIEM, ne-a dezvăluit, împreuna cu Mihaela Ghica, de ce întâmpinăm dificultăți când vine vorba de vorbitul în public. Am înțeles ca avem trei voci interioare: cea critică, cea a observatorului și cea suportiva. Noi percepem exteriorul în interior și ar fi indicat ca în majoritatea situațiilor să dam volumul puțin mai tare vocii suportive. Dintre  secretele unui discurs de succes pot enumera: folosirea corectă a vocii, limbajul nonverbal să fie unul deschis, interacțiunea cu publicul, împărtășirea experienței personale, oferirea unui conținut valoros.” (Clara Teodora Pisuc, IEI III)

„Mă bucur că am participat la acest eveniment pentru că mi-a placut prezentarea făcută de Ovidiu Oltean. A fost clara și la obiect, ne-a spus despre cum ar trebui să vorbești și să te comporți atunci când ai de făcut o prezentare în fața mai multor persoane. Am aflat lucruri pe care nu le știam și pentru asta aș recomanda oricui are dificultăți în a vorbi în fața unui public.” (Roland Csibi, TCM IV)

„Un astfel de eveniment era așteptat de mult timp, deoarece noi, studenții, avem nevoie de exemple, iar pe partea de comunicare ce alt exemplu ar fi fost mai bun decât Ovidiu Oltean, multiplu campion la publick speaking, și Mihaela Ghica, medic psihoterapeut. Modul de abordare a subiectelor a fost captivant, cu un mesaj clar, care te îndemna să ai curaj să te exprimi liber depășind frica și emoția de a vorbi în fața unui public numeros, fiindcă amfiteatrul A204 s-a dovedit a fi neîncăpător!” (Ciurba Daiana, IEI IV)

 

Articolul precedentBANI DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN: Alocări și reașezări. CINE ȘI CÂT PRIMEȘTE
Articolul următorACUM! Victimă încarcerată la Bunești. Au fost chemați salvatorii din Sighișoara