Doi bărbați bănuiți că ar fi sustras prin violență un lingou de aur, la momentul efectuării unei tranzacții, au fost depistați și reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din Mureș. Cei doi riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

 

În fapt, din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, a reieşit faptul că, la data de 12 septembrie, o femeie, de 29 de ani, din județul Mureș, împreună cu fratele acesteia, s-ar fi întâlnit, în municipiul Târgu Mureș, cu doi bărbați, pentru a le vinde acestora din urmă un lingou de aur.

În momentul înmânării bunului în cauză unuia dintre bărbați, pentru a-l verifica, acesta l-ar fi sustras, iar, prin exercitarea de acte de violență, cei doi și-ar fi asigurat scăparea.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, au fost identificați doi bărbați, de 34, respectiv 40 de ani, ambii din Târgu Mureș, bănuiți de comiterea faptei.

Totodată, lingoul de aur,  cântărind 100 de grame, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost recuperat și restituit victimei.

În baza probelor administrate, la data de 1 octombrie, faţă de cei în cauză poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi, urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentNelu Tătaru, despre starea de urgență: „Nu se impune în acest moment”
Articolul următorPSD Galați a decis că nu va face nicio alianță cu PNL în nicio localitate din județ